Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Ξεσηκώνουν την κοινωνία εναντίον μας»

 

«Ξεσηκώνουν την κοινωνία εναντίον μας»
4
Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης - Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων κρίνεται την Τρίτη στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι από όλη τη χώρα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, όπως όλα δείχνουν όμως, κι ενώ οι μηχανές των τρακτέρ παραμένουν ζεστές σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, οι αγρότες δεν δείχνουν διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να υπαναχωρήσουν από τα αιτήματά τους. 

Οι αγρότες για ακόμη μια χρονιά ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την εκτός από αδιαφορία, και για το ότι «ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό» εναντίον τους, δηλαδή ότι στρέφει τις άλλες επαγγελματικές ομάδες να σταθούν «απέναντι» στον, δίκαιο όπως ισχυρίζονται, αγώνα τους.



​Το zougla.gr πραγματοποίησε αποστολή στο μεγαλύτερο και πιο καθοριστικό μπλόκο της χώρας, στη Νίκαια της Λάρισας, και μίλησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο ΜαρούδαΤο zougla.gr πραγματοποίησε αποστολή στο μεγαλύτερο και πιο καθοριστικό μπλόκο της χώρας, στη Νίκαια της Λάρισας, και μίλησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα. Την ίδια ώρα, οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες την κοιλάδα των Τεμπών, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς της κυβέρνηση ότι τα τρακτέρ ήρθαν για να... μείνουν.

«Παλεύουμε για την επιβίωσή μας και για αυτό ακριβώς δίνουμε έναν δίκαιο αγώνα. Η κυβέρνηση λέει ότι οι αγρότες δεν πλήττονται περισσότερο από τις άλλες επαγγελματικές ομάδες, όμως αυτό είναι ψέμα. Προσπάθησαν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι οι αγρότες έχουν άδικο και να τους στρέψουν εναντίον μας, ενεργοποίησαν δηλαδή τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Κι επιπλέον, δεν δείχνουν κανένα σημάδι ότι αφουγκράζονται τα αιτήματά μας κι ότι ενδιαφέρονται να δώσει κάποια λύση», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ:



Τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, είναι τα ακόλουθα:

«-Το φορολογικό, αφού δεν φορολογούμαστε με βάση το πραγματικό μας εισόδημα αλλά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
-Οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ - θα πληρώσουμε το 21,20% του καθαρού εισοδήματος και επιπλέον και τις εισφορές του Β εξαμήνου του 2016.
-Το μεγάλο κόστος παραγωγής που έχει επέλθει από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, του ρεύματος, του ΦΠΑ στο 24% και επίσης η μείωση στις τιμές των προϊόντων μας - σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το κόστος παραγωγής. 

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για εμάς και δεν μας απομένου παρά να εντατικοποιήσουμε τον αγώνα μας», καταλήγει. 







Το μεγάλο πανελλαδικό ραντεβού καθορίστηκε για την Τρίτη, στον ίδιο χώρο, όπου οι αγρότες αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.



Δείτε την επιστροφή των τρακτέρ από την κοιλάδα των Τεμπών στη Λάρισα:

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, 07:12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...