Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πως η Le Pen θα κάνει την Γαλλία μεγάλη και πάλι με το νέο νόμισμα το φράγκο – Όλο το σχέδιο

 

07/02/2017 - 04:29
Πως η Le Pen θα κάνει την Γαλλία μεγάλη και πάλι με το νέο νόμισμα το φράγκο – Όλο το σχέδιο
Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας θα τυπώσει περίπου 100 δισ νέα φράγκα ετησίως για την κυβέρνηση - θεωρητικά ισοδύναμο με  100 δισεκατομμύρια ευρώ
Το Εθνικό Μέτωπο και η ηγέτης του Marine Le Pen θα αναλάβει και πάλι τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας και τα πιεστήρια, θα αναλάβουν δράση εκτυπώνοντας νέο χρήμα όχι το ευρώ αλλά το νέο φράγκο αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της.
Όπως αναφέρει το Bloomberg η Le Pen κάνει μια «στροφή στην νομισματική κυριαρχία» που αποτελεί βασικό στοιχείο της πλατφόρμας της πολιτικής της, αναπαράγοντας την τακτική που οδήγησε στην νίκη τον Donald Trump στις ΗΠΑ.
Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί μια επιτροπή με σύμβουλο τον  Bernard Monot.
Η αλλαγή νομίσματος δεν θα είναι καταστροφή, επειδή η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και οι άνθρωποι θα καταλάβουν πολύ σύντομα ότι εργαζόμαστε ως πατριώτες να αποκατασταθεί η κυριαρχία της Γαλλίας δήλωσε ο Monot σε μια συνέντευξη. 
Η Le Pen βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών σε όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί βόμβα στα οικονομικά θεμέλια της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Η Le Pen προηγείται στις δημοσκοπήσεις στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 23 Απριλίου, αλλά θα χάσει στον δεύτερο γύρο. 

Σύνοδος Κορυφής έκτακτης ανάγκης

Εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, η Le Pen θα ζητήσει άμεσα την σύγκλιση συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου θα ζητήσει από τα μέλη του ευρώ να αντικαταστήσουν το ενιαίο νόμισμα με ένα καλάθι των νέων εθνικών νομισμάτων συγκρίσιμα με την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα ή ECU, η οποία προηγήθηκε του ευρώ.
Το νέο νόμισμα της Γαλλίας θα μπορούσε πιθανότατα να ονομάζεται το «νέο γαλλικό φράγκο» το οποίο αρχικά θα είναι ισοδύναμο με το ευρώ, δήλωσε ο Monot. 
Το γαλλικό κράτος θα δεσμευτούν να περιορίσουν τις διακυμάνσεις του έναντι του καλαθιού της ΕΕ νομίσματος σε ένα μέγιστο 20%  αν και Monot θεωρεί ότι μια διακύμανση 10% θα ήταν πιο φυσιολογική.  
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής για την εισαγωγή του νέου νομίσματος και εάν οι άλλες χώρες του ευρώ αρνηθούν να υιοθετήσει και πάλι τα εθνικά τους νομίσματα, τότε το νέο φράγκο θα διαπραγματεύεται ελεύθερα. 
Ένα σύστημα διπλού νομίσματος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν αναφέρει ο Samy Chaar, επικεφαλής οικονομολόγος της Banque Lombard Odier & Cie στη Γενεύη.
Το ισχυρό νόμισμα θα συσσώρευε καταθέσεις και πλούτο ενώ το αδύναμο νόμισμα θα έχανε την αξία του καθιστώντας δύσκολη την προσπάθεια της Γαλλικής Τράπεζας να κρατήσει την συναλλαγματική ισοτιμία 
Ο Monot, προέβλεψε ότι η υποτίμηση του νέου γαλλικού φράγκου θα παρέχει μια γρήγορη ώθηση στην γαλλική οικονομία.
Πράγματι, η ιδέα μιας υποτίμησης μπορεί επίσης να δελεάσει και άλλες χώρες του ευρώ όπως η Ιταλία, που επίσης αγωνίζεται με μια ασθενική ανάπτυξη και ακόμη υψηλότερο δημόσιο χρέος, σύμφωνα με την Capital Economics.
Μια υποτίμηση θα κάνει τις εξαγωγές της Γαλλίας πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές και θα επιτρέψει στην Γαλλία  να μετατρέψει τα εμπορικά ελλείμματα της σε πλεονάσματα.
Θα μειώσει επίσης το φορτίο του χρέους της Γαλλίας σε όρους ευρώ. 
Το Εθνικό Μέτωπο έχει καταστήσει σαφές ότι θα επιδιώξει να επαναπροσδιορίσει το δημόσιο χρέος σε φράγκα μετά από την έξοδο της Γαλλίας από την ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με το σχέδιο της Le Pen, η γαλλική κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας και θα τυπώσει  χρήματα για τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών. 
Η Le Pen σχεδιάζει να καταργήσει το νόμο 1973 που αφορά τις  ευρωπαϊκές συνθήκες που εξασφαλίζουν στην κεντρική τράπεζα της ανεξαρτησίας της. 
Η Τράπεζα της Γαλλίας θα είναι «αυτόνομη», αλλά εποπτεύεται από το κοινοβούλιο και τη δυνατότητα να προσθέτει νέα χρήματα στο σύστημα μέχρι ανώτατου ετήσιου ποσού των 5 % της συνολικής προσφοράς χρήματος, δήλωσε Monot. 
Αυτό είναι περίπου ισοδύναμο σε μέγεθος με το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Κατά τον Monot ο πληθωρισμός στη Γαλλία θα ανέλθει στο 3% υπό το νέο νομισματικό καθεστώς.
Το δημόσιο χρέος θα μετατραπεί στο νέο γαλλικό νόμισμα και το κράτος θα επιδιώξει να επαναγοράσει το χρέος από ξένους δανειστές.
 Η Γαλλία θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, καθώς στόχος είναι να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών.
Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας θα τυπώσει περίπου 100 δισ νέα φράγκα ετησίως για την κυβέρνηση - θεωρητικά ισοδύναμο με  100 δισεκατομμύρια ευρώ - τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας και να χρηματοδοτήσουν  τη βιομηχανική στρατηγική της Γαλλίας. 
Μεταξύ 30% με 40% των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας θα αυξηθεί ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής αλλά όχι ακραία…..

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...