Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχολιάζει η Citi σε νέο της report σημειώνοντας ότι στο δ' τρίμηνο του 2016 το ελληνικό ΑΕΠ κατρακύλησε πολύ περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά εκτιμηθεί στο τέλος του περασμένου έτους . Αν και η ιδιωτική κατανάλωση συνέχισε να επεκτείνεται, έχοντας αντισταθμιστεί εν μέρει από την περαιτέρω μείωση της δημόσιας κατανάλωσης, ωστόσο οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αλλά και οι εξαγωγές παρέμειναν πολύ αδύναμες.
Όπως σχολιάζει η Citi, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις, τα capital controls που επιμένουν, και ο νέος γύρος λιτότητας το 2016 εμπόδισαν, την επιστροφή της ανάπτυξης του ΑΕΠ.
Όπως προσθέτει, η αδυναμία των εξαγωγών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η αρκετά μεγάλη εσωτερική υποτίμηση που έχει συμβεί στα τελευταία έξι χρόνια, δεν φαίνεται να έχει ενισχύσει ακόμα τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας.
Επιπλέον, οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και η επιβράδυνση της ανάπτυξης του τουρισμού πιθανώς ευθύνονται για την πρόσφατη αδυναμία των εξαγωγών, ενώ οι δείκτες εμπιστοσύνης στις αρχές του 2017 υποδηλώνουν ότι ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σε ότι αφορά την τάση.
Η Citi επισημαίνει πως το ελληνικό ΑΕΠ ήταν ουσιαστικά αμετάβλητο τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,4% το 2014 και συρρίκνωση κατά 0,3% το 2015 και κατά 0,1% το 2016.
Οι μεγάλες αναθεωρήσεις στοιχείων για το ΑΕΠ δείχνουν επίσης ότι η αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών είναι χαμηλή, κυρίως λόγω της δυσκολίας "παρακολούθησης" των λογαριασμών της κυβέρνησης. Αυτό, όπως προειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να επιτευχθούν οι στόχοι του τρέχοντος προγράμματος  διάσωσης για την ελληνική οικονομία, οι οποίοι τοποθετούν την ανάπτυξη στο 2,7% το 2017.
Ελευθερία Κούρταλη