Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Απίστευτη «κωλοτούμπα» Τσίπρα μέσα σε λίγες ώρες

 TSIPRAS

Οι εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται για την ελληνική κυβέρνηση, μετά και το απίστευτο φιάσκο στο Eurogroup της Δευτέρας όπου συζητήθηκε το ελληνικό χρέος είναι πλέον δραματικές, καθώς διαφαίνεται ότι η Γερμανία επιχειρεί να εξοντώσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να... παίζει με τις λέξεις, αφού άλλα είπε το πρωί για τις προτάσεις Σόιμπλε και άλλα το βράδυ της Τετάρτης από τη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά, το πρωί της Τετάρτης (24/05/20170 σε δηλώσεις του στο υπουργείο Ενέργειας, ο πρωθυπουργός άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο για την αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε: «Πιστεύω πως ο στρατηγικός στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου προγράμματος που είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχει μια σταθερή δυνατότητα δανεισμού με βιώσιμα επιτόκια από τις αγορές είναι στρατηγικός στόχος που παραμένει και είναι κοντά. Μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε, πόσο δε μάλλον με μια καλύτερη λύση για την οποία διαπραγματευόμαστε. Δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές θα έχουμε με καλούς όρους».
Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε στροφή 180 μοιρών και μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκε στη Γερμανία και τους δανειστές, λέγοντας: «Υπήρξε μια προσπάθεια να προωθηθεί και πάλι μια θολή λύση. Μια λύση μετάθεσης του προβλήματος. Μια λύση που δεν αντιστοιχούσε στο οικονομικό κλίμα, στα δημοσιονομικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ούτε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια λύση που δεν έδινε οριστικό τέλος στις αμφιβολίες για τη συμμετοχή ή μη του ταμείου. Διότι εμπεριείχε μεν μια πρόταση ρύθμισης του ελληνικού χρέους αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή. Και δεν ήταν αρκετή κυρίως διότι έδινε πάτημα για τη συνέχιση της επαμφοτερίζουσας στάσης του Ταμείου».
Όπως γίνεται απολύτως κατανοητό, μιλάμε για δύο διαμετρικά αντίθετες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού μέσα σε λίγες ώρες για το ίδιο θέμα. Αυτή η συμπεριφορά φανερώνει ένα και μόνο πράγμα: Πανικό.
Και τούτο, γιατί πλέον καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για σύντομη έξοδο από τα Μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία.
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τη Δευτέρα (25/05/2017) επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, για το φιάσκο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, μετά και τη δήλωση που έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον ραδιοσταθμό Real FM, ζητώντας να υπάρξει «εθνική συνεννόηση» για το θέμα του χρέους. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/794994/soimple-kai-esm-kovoyn-kathe-syzitisi-gia-to-xreos-mnimonia-kai-skliri-litotita-gia-20-xronia#ixzz4i4TywAMK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...