Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Manchester: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε τη συναυλία της Ariana Grande


Manchester: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε τη συναυλία της Ariana Grande
Παιδί μεταναστών από τη Λιβύη ο 22χρονος μακελάρης – Ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα και ήταν μπλεγμένος με συμμορίες – Πού είχε κρύψει τη βόμβα
Το όνομά του ήταν Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι και ήταν 22 ετών και σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές ήταν ο άνθρωπος που έσπειρε το θάνατο και τον τρόμο στο Manchester Arena, θυσιάζοντας τον εαυτό του και άλλα 21 άτομα, στην πλειονότητά τους παιδιά, στο βωμό μιας παράλογης και αιματηρής βίας.
Ήδη η φωτογραφία του Αμπέντι κάνει το γύρο του κόσμου. Στη φωτογραφία, ο 22χρονος βομβιστής απεικονίζεται να βρίσκεται σε κάποια εκδήλωση σε τζαμί, στην περιοχή του Ντίνσμπουρι, όπου ήταν τακτικός θαμώνας.
Ο δράστης γεννήθηκε το 1995 ήταν το δεύτερο στη σειρά από τα τέσσερα παιδιά ενός ζευγαριού από τη Λιβύη, το οποίο είχε μεταναστεύσει πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο, ενώ εδώ και περίπου μια δεκαετία ζούσε σε ένα διαμέρισμα της οδού Έλσμορ στο Μάντσεστερ.
Ζούσε μαζί με τη μητέρα του, Σάμια, και τον αδελφό του Ισμαήλ, ενώ στην περιοχή του Fallowfield ζούσε ο πατέρας του μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Σχέση με συμμορίες και μέλη του ακραίου Ισλάμ

Ο 22χρονος φέρεται, όπως ανακοίνωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, να είχε σχέσεις με συμμορίες στο Μάντσεστερ, ενώ οι Αρχές τον αντιμετώπιζαν ως περιφερειακό πρόσωπο στην υπόθεση του Χαλίντ Μασούντ, του ανθρώπου που πρόσφατα είχε επιτεθεί με μαχαίρι στη βρετανική Βουλή.
Μάλιστα, άτομο από το στένο του περιβάλλοντος ανέφερε πως ο Σαλμάν είχε ασπαστεί μόλις πρόσφατα τις ακραίες θέσεις των Ισλαμιστών και ριζοσπαστικοποιήθηκε.
Σε δημοσίευμά τους, οι Times του Λονδίνου ανέφεραν πως ο Αμπέντι είχε λάβει εκπαίδευση τρομοκράτη σε χώρα της Μέσης Ανατολής.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο 22χρονος είχε μόλις επιστρέψει στη Βρετανία μετά από ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στη Λιβύη, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έκανε το συγκεκριμένο διάστημα στη χώρα αυτή όπου συνεργάζονται το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα.
Η Mirror υποστηρίζει ότι ο Αμπέντι ήταν φίλο του Ράφαελ Χοστέι, γνωστού ως Αμπού Κάκα αλ Μπριτάνι, που ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκε το 2016 στη Συρία μετά από επίθεση με drone. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο τους ήταν οικογενειακοί φίλοι και εκφράζονται φόβοι ότι ήταν ο Χοστέι που προκάλεσε τη ριζοσπαστικοποίηση του Αμπέντι.
Σημειώνεται δε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως η οικογένειά του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και μοναχική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/794756/manchester-aytos-einai-o-tzixantistis-poy-aimatokylise-ti-synaylia-tis-ariana-grande#ixzz4hyRVWSHu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...