Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μνημόνια μέχρι το 2100 ζητά το ΔΝΤ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΜΑΣ ΒΙΖΕΡ

 

H ανατριχιαστική δικαίωση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανάρτησής μας έρχεται η πυρηνική βόμβα από τον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.
-Το ΔΝΤ ζητάει ριζική μείωση του χρέους της Ελλάδας με το να μην πληρώνει η χώρα τοκοχρεολύσια μέχρι το 2060 και μετά με ένα νέο δάνειο μέχρι το 2100 να τα αποπληρώσει όλα. Εκεί όλοι οι Ευρωπαίοι λένε: Αυτό είναι γελοίο”!!!!
Μέχρι στιγμής ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των αποπληρωμών δανείων φτάνει έως το 2059. Η πρόταση του ESM που είναι στο τραπέζι αφορά σε 15ετή παράταση της αποπληρωμής. Στο τραπέζι τίθενται και άλλες παρεμβάσεις όπως η κατάργηση του αυξημένου περιθωρίου στα επιτόκια, η επιστροφή των κερδών από ANFA και SMP.
Σημειώνεται ότι το Euroworking Group συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Βλεντ της Σλοβενίας με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα.
Ο κ. Βίζερ, αναφερόμενος στο τι υπάρχει στο τραπέζι, λέει ότι “μετά από μακρές διαπραγματεύσεις υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Αθήνα, το οποίο αποδέχονται όλες οι πλευρές. Περιλαμβάνει, όπως πάντα, μία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, την οποία όμως οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά”.
Περιγράφοντας τις παραμέτρους σημειώνει ότι “οι βασικές παράμετροι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα 45 χρόνια. Δεν πρόκειται για προγνώσεις, αλλά για υποθέσεις, οι οποίες όμως και με ελάχιστες αποκλίσεις οδηγούν σε τεράστιες διαφορές”.
Λίγο πριν το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” απεκάλυπτε:
Bρισκόμαστε λίγο πριν την υπέροχη ολοκληρωτική κατάρρευση της Κολομβίας των Βαλκανίων. Αυτή τη φορά με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να γλιτώσουμε το μοιραίο. Οι δανειστές μας προετοιμάζουν ήδη γι΄αυτό. Οι πιο μυημένοι από τους ισχυρούς εγχώριους επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει ήδη τις οικογένειές τους στο εξωτερικό…Toυλάχιστο αυτοί που φρόντισαν να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Από τον Ian Ford
Καταθέσεις οι οποίες δεν είναι άλλες από τα θαλασσοδάνεια που έχουν λάβει στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. Μόνο 10 μηντιάρχες έλαβαν πάνω από 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες. 220 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια στο μιλητό πήρε η γάτα των Ιμαλαίων.
Με 20 εκατ. ευρώ την αγόρασε ο Μαρινάκης και μπήκε και στο Mega. Οταν τον Δεκέμβριο θα καταρρέει ο κόσμος δίπλα σου ακόμη και ο Μαρινάκης θα αισθάνεται χουβαρντάς και κορόιδο για την επένδυσή του. Ο οξυδερκής Ελληνάρας δεν θάχει λεφτά για να αγοράσει εφημερίδα. Η τιμή πώλησης των 20 σεντ για μια ημερήσια εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2017 θα δείχνει εξωπραγματική. Για 20 σεντ ο εγκλωβισμένος στην Ελλάδα Ελληνάρας θα πουλάει το νεφρό του. Με τα νεφρά τους θα εξοφλούν (το κάνουν ήδη) τα θαλασσοδάνεια των εγχώριων Ολιγαρχών την στιγμή που ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τους βουλευτές του σαν πιόνια στην παράσταση που ανεβάζει με τίτλο Ακόμη 5΄στην εξουσία.
Για την ώρα οι τραπεζίτες και ο Βαρδινογιάννης επιχειρούν έναν κατευνασμό για την Κόλαση που έρχεται. Οι τραπεζίτες ίσα που βρίσκοτυν το κουράγιο να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους Ελληνες,την κοινή γνώμη. Οι άνθρωποι κάθονται πάνω σε μια πυρηνική βόμβα 120 δις ευρώ στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.
Την ίδια ώρα τα ξοφλημένα ΕΛΤΑ που ήθελαν τάχα να πουλάνε και ρεύμα (τι καραγκιόζηδες τα στελέχη του) δεν μπορούν να αποδώσουν στην ΔΕΗ ούτε τα χρήματα από τους λογαριασμούς που εξοφλούν οι πολίτες.
Οπότε καλά είναι να μη εξοφλείται τους λογαριασμούς σας στα ΕΛΤΑ γιατί τα ΕΛΤΑ είναι πιο επικίνδυνα από την συμμορία των δύο που έκαναν την ιδιωτική ΔΕΗ και αντί να καταδικαστούν ισόβια εξακολουθούν να το γλεντάνε στις Μυκόνους επειδή η μαμά του ενός είχε καλές άκρες στην κυβέρνηση-όπως διαδίδουν οι κακές γλώσσες.
Eυτυχώς την Κολομβία των Βαλκανίων δεν πρόκειται να την διασώσουν τα QE- μουί και απίδια μάντολες (There is a magic money tree — it’s called QE-γράφουν περιπαιχτικά η Financial Times)
Δεν θα χρειαστεί να περάσουν ούτε 3 εβδομάδες μετά την γερμανικές εκλογές για να σχηματισθούν οι ουρές πανικού στα εγχώρια σούπερ μάρκετ καθώς η μπλόφα της διατήρησης ενός κλινικά νεκρού στην Εντατική θα μοιάζει πολυτέλεια για τους δανειστές. Αλλωστε και για εκείνους έφτασε η στιγμή να το γλεντήσουν. Αρκετά ανέχθηκαν τα παπατζιλίκια των Ελλήνων πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών. Στο κάτω κάτω η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μια ακριβή χώρα για όσους ξένους θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στον ορυκτό της πλούτο, στο real estate, στην Ναυτιλία και στις όποιες ισχυρές εγχώριες επιχειρήσεις που διατηρούν ακόμη μια ανεξαρτησία.
Μια και μιλάμε για επιχειρήσεις, όσοι επιχειρηματίες και ιδιώτες μπορούν βγάζουν ήδη τις οικογένειές τους στο εξωτερικό. Οσοι γνωρίζουν για παράδειγμα ανθρώπους από την αγορά-εμπορικά της Κηφισιάς, μπορούν να πληροφορηθούν για τους ευκατάστατους πελάτες και τις συζύγους τους που δεν μένουν πια εδώ. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν μείνει πίσω μόνο οι άνδρες και αυτοί θα εξαφανισθούν πριν ακουσθεί το μεγάλο μπαμ. Πίσω θα μείνουν τα συνήθη κορόιδα που πίστεψαν την σεισάχθεια του Κατρούγκαλου και των λοιπών κατσιαπλιάδων και τώρα περιμένουν την δικαίωση στην μεταμνημόνιο ζωή (63 χρόνια μετά) όπου τους περιμένουν τα ουρί του Παραδείσου, του Μπαλάφα και της καταγοητευμένης από την ευφράδεια λόγου του Τσακαλώτου Σκάρλετ Αχτσιόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...