Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Weber επικεφαλής ΕΛΚ: Οι περικοπές στην Ελλάδα οφείλονται στις λάθος αποφάσεις του Τσίπρα

 

21/06/2017 - 00:08
Weber επικεφαλής ΕΛΚ: Οι περικοπές στην Ελλάδα οφείλονται στις λάθος αποφάσεις του Τσίπρα
Κατήγορος του εθνικού εγωισμού "που εκδηλώνεται από ορισμένες χώρες στο μεταναστευτικό" ο Weber και υπερασπιστής της προσπάθειας που έγινε με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Juncker για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση και να κρατηθεί ενωμένη
Έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, M. Weber, στην ομιλία που εκφώνησε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με την οποία ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του.
"Οι περικοπές στην Ελλάδα, του τρίτου προγράμματος οφείλονται στις λάθος αποφάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και με οικονομικούς και με πολιτικούς όρους γιατί κατέστρεψε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία μέσα στην ΕΕ. 
Είναι ένα ερώτημα που ο κ. 
Τσίπρας πρέπει να απαντήσει γιατί τέσσερις χώρες έχουν επιστρέψει στις αγορές και μια χώρα δεν τα καταφέρνει ακόμη", είπε.
"Η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας, γι’ αυτό πιστεύω ότι και για όλες τις μελλοντικές εξελίξεις η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας", είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι "δεν θέλει να έχει μια γαλλική Ευρώπη ή μια γερμανική Ευρώπη, αλλά ότι θέλει να έχει μια Ευρωπαϊκή Ένωση",
"Η Ελλάδα έζησε την πολλαπλή κρίση, την οικονομική και τη μεταναστευτική", συνέχισε.
Χαρακτήρισε ακόμη "επιτυχή" τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, προσθέτοντας ότι "είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ευρωπαϊκές απαντήσεις στα ευρωπαϊκά προβλήματα".

Μίλησε ακόμη για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την οποία γνώρισε η Ευρώπη εδώ και δέκα χρόνια και όπως είπε, η ΕΕ διέσωσε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας πέντε χώρες: την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Απ’ αυτές οι τέσσερις είναι εκτός προγράμματος με θετική τροχιά και η Πορτογαλία μάλιστα έχει ανάπτυξη 4%, κατά τον ίδιο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...