Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πέρασε από τη Βουλή η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων

 

Πέρασε από τη Βουλή η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών το νομοσχέδιο που προβλέπει τη βαθύτερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος από την εποχή Reagan, τη δεκαετία του 1980.
Η φορολογική μεταρρύθμιση οδηγείται πλέον στη Γερουσία, όπου όμως ήδη τουλάχιστον πέντε Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει ενστάσεις που μπορεί να τορπιλίσουν το νομοσχέδιο ή να οδηγήσουν σε σημαντικές τροποποιήσεις.
Το προτεινόμενο σύστημα, μεταξύ άλλων, μείωση του συντελεστή για τις μεγάλες επιχειρήσεις στο 20% – δηλαδή κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες – αλλαγές στη φορολόγηση των εταιρικών κερδών στο εξωτερικό, σταδιακή κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για τους πλουσιότερους, και κατάργηση του αποκαλούμενου εναλλακτικού φόρου ο οποίος «χτυπά» πλούσια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές.
Συνολικά οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα μειώσουν τα φορολογικά έσοδα κατά σχεδόν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, γεγονός που προβληματίζει δημοσιονομικά συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.
Η ψηφοφορία στη Βουλή έγινε εν πολλοίς σε κομματικές γραμμές, με 227 ψήφους υπέρ έναντι 205 κατά. Δεκατρείς Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν, ενώ κανένας Δημοκρατικός δεν τάχθηκε υπέρ.
Η συζήτηση στη Γερουσία ωστόσο αναμένεται να είναι σαφώς πιο δύσκολη, πρωτίστως διότι το νομοσχέδιο προβλέπει και κατάργηση της αφαίρεσης των πολιτειακών φόρων από την ομοσπονδιακή φορολόγηση σε ορισμένες πλούσιες πολιτείες – όπως η Νέα Υόρκη – γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...