Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο Salvini στην Ιταλία παίζει δυνατά: Η θετική δήλωση για το ευρώ και το όχι σε 629 μετανάστες αλλάζουν τα δεδομένα

 

Ο Salvini στην Ιταλία παίζει δυνατά: Η θετική δήλωση για το ευρώ και το όχι σε 629 μετανάστες αλλάζουν τα δεδομένα
Μετά την αποτυχία της αριστεράς να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Ευρώπης είναι η ευκαιρία των εθνικιστικών κινημάτων να αλλάξουν το μείγμα πολιτικής σε οικονομία και μεταναστευτικό.
Είναι ακροδεξιά η Lega North, είναι λαϊκιστές υπερθεματίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοι αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το εθνικιστικό κίνημα Lega North στην Ιταλία αποτελεί την μεγάλη έκπληξη μέχρις στιγμής, όπως επιβεβαιώνεται στις δημοσκοπήσεις και στις δημοτικές εκλογές.
Πρόσφατα η θετική δήλωση του Tria του υπουργού οικονομικών της Ιταλίας ότι δεν αμφισβητείται η παρουσία της Ιταλίας στο ευρώ πυροδότησε τον ισχυρότερο ράλι για το χρηματιστήριο του Μιλάνο ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν.
Ταυτόχρονα ο Salvini ο υπουργός εσωτερικών και επικεφαλής της Lega North πέτυχε και κάτι ακόμη να δείξει όχι μόνο στο εσωτερικό της Ιταλίας αλλά στο σύνολο της Ευρώπης ότι μπαίνει τέλος στην παράνομη μετανάστευση.
Λέγοντας όχι σε 629 βορειοαφρικανούς μετανάστες και ακολούθως και η Μάλτα είπε όχι για να καταλήξουν στην Ισπανία…πέρασε το μήνυμα ότι Ιταλία δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Soros ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έσπευσε να αναφέρει ότι η Ιταλία πρέπει να αποζημιωθεί για τους πάνω από 100 χιλιάδες μετανάστες
Η Ισπανία και η νέα κυβέρνηση δέχθηκε να ελλιμενιστεί το πλοίο με τους μετανάστες αλλά ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση του μόλις μιας εβδομάδας πρωθυπουργού της Ισπανίας.
Όλα αυτά δείχνουν ότι σε δύο βασικούς τομείς όπου θα κριθεί η Ιταλία και ο Salvini παίζει δυνατά…

Ισχυρή απάντηση στην λαθρομετανάστευση

Ο Salvini μπορεί για κάποιους να φαντάζει απάνθρωπος που δεν επέτρεψε το πλοίο με τους βορειοαφρικανούς να ελλιμενιστούν στην Ιταλία αλλά αποτέλεσε μια θετική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει ευθέως τον Salvini ενώ η Γερμανία ήδη άτυπα ακολουθεί αυτή την πολιτική των κλειστών συνόρων.
Στην ατζέντα των εθνικιστών ήταν πάντα σε σημαντική θέση η λαθρομετανάστευση.
Ναι στην μετανάστευση όχι στην άναρχη λαθρομετανάστευση και αυτό το μήνυμα αρχίζει να κυριαρχεί στην Ευρώπη.
Μετά τις κορώνες περί φασισμού, αναλγησίας και άλλων τέτοιων ανόητων αναφορών ο Salnvini στην Ιταλία έστειλε ένα μήνυμα τέλος για την Ιταλία η λαθραία μετανάστευση.
Μπορεί να ειπωθεί ότι αρχίζει να διαμορφώνει την μεταναστευτική πολιτική και αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη.







Όμως και στο θέμα της οικονομίας προσπαθεί η νέα ιταλική κυβέρνηση να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
Η αναφορά του Tria του υπουργού οικονομικών της Ιταλίας ότι δεν αμφισβητείται το ευρώ προκάλεσε ράλι στο χρηματιστήριο του Μιλάνο.
Να σημειωθεί ότι η Ιταλική κυβέρνηση και ειδικά η Lega έχουν εισηγηθεί μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις στο 15% από 24%.
Εάν καταφέρει να υλοποιήσει την δέσμευση αυτή θα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη κόντρα στην λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία. 
Μετά την αποτυχία της αριστεράς να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Ευρώπης είναι η ευκαιρία των εθνικιστικών κινημάτων να αλλάξουν το μείγμα πολιτικής σε οικονομία και μεταναστευτικό.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...