Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η ιστορική συνάντηση - Trump: Θα έχουμε καταπληκτική σχέση με τον Kim - Κ. Jong Un: Θέλουμε ειρήνη κ. Πρόεδρε

 

Η ιστορική συνάντηση - Trump: Θα έχουμε καταπληκτική σχέση με τον Kim - Κ. Jong Un: Θέλουμε ειρήνη κ. Πρόεδρε
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιστορική συνάντηση του Trump με τον Kim Jong Un ωστόσο το φλέγον ζήτημα είναι η αποπυρηνικοποίηση
(upd9) Θα έχουμε καταπληκτική σχέση με τον Kim Jong Un δεν έχω καμία αμφιβολία δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατά την ιστορική συνάντηση τους στην Σιγκαπούρη με επίκεντρο το φλέγον ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.
Ο
Kim Jong Un ο αρχηγός της Βόρειος Κορέα απάντησε "χαίρομαι για την συνάντηση κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, τα πάντα"Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα τουλάχιστον μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας ενώ δεν έλειψαν και αστεία μεταξύ τους.
Ο Kim Jong Un δήλωσε επίσης ότι "ξεπέρασαμε όλα τα είδη σκεπτικισμού και τις εικασίες για αυτή τη σύνοδο κορυφής και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για την ειρήνη».
"Εργαζόμενοι μαζί θα φροντίσουμε ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη", απάντησε ο Trump
Ο Kim πήρε ξανά τον λόγο και τόνισε "θα υπάρξουν προκλήσεις μπροστά, αλλά θα συνεργαστούμε με τον Trump"
Ο Trump απάντησε ότι "όλα αυτά είναι καλά για την ειρήνη"
Trump και Kim βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους εναλλάξ.
Η χειραψία τους ήταν ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ συναντάται με τον αρχηγό του κράτους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Μετά τη χειραψία στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι.
Ο Trump έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Kim καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο στον διάδρομο του ξενοδοχείου Capella προς τον χώρο όπου θα είχαν κατ' ιδίαν συζήτηση.
Κατόπιν της 45λεπτης συνάντησης τους, όπου παρόντες ήταν μόνο οι διερμηνείς τους, Trump και Kim έχουν γεύμα εργασίας.
Όπως αναφέρεται από την αμερικάνικη πλευρά, ο Trump θα κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας και πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ κάτι που είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 ώρα Ελλάδας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ιστορική σύνοδος κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un στη Σιγκαπούρη θα μπορούσε να "είναι πολύ ενδιαφέρουσα", καθώς οι αξιωματούχοι και των δύο χωρών προσπάθησαν να περιορίσουν τις διαφορές σχετικά με τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών στην κορεατική χερσόνησο.









Ο Kim, ένας από τους πιο απρόσιτους ηγέτες του κόσμου, πραγματοποίησε ξενάγηση στις τοποθεσίες στην προκυμαία της Σιγκαπούρης, την παραμονή της συνόδου κορυφής που πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα σε νησιωτικό θέρετρο.
Ενώ ο Trump ήταν αισιόδοξος για τις προοπτικές της συνόδου κορυφής μεταξύ των παλαιών εχθρών, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Rompeo επεσήμανε πριν από την πρώτη κρίσιμη συνάντηση των ηγετών των Η.Π.Α. και της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να δούμε εάν ο Kim είναι ειλικρινής για το σχέδιο αποπυρηνικοποίησης.
Αξιωματούχοι των δύο πλευρών διεξήγαγαν συνομιλίες τελευταίας στιγμής με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια συνάντηση που ήταν σχεδόν αδιανόητη μόλις πριν από μήνες, όταν οι δύο ηγέτες αντάλλασαν απειλές και προετοιμάζονταν πόλεμο.
Οι αμερικανοί είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία ώστε να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας που απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να αλλάξουν οι σχέσεις των δύο χωρών και να υπάρξει ειρήνη και ευημερία στη Βόρεια Κορέα.
Μέχρι τώρα η Βόρεια Κορέα έχει δείξει ελάχιστη διάθεση για την παράδοση πυρηνικών όπλων που θεωρεί ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της δυναστείας του Kim.
«Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε στο παρελθόν ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση και είμαστε πρόθυμοι να δούμε αν αυτές οι λέξεις αποδειχθούν ειλικρινείς δήλωσε ο Rompeo.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα είχαν προχωρήσει "πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν" και ότι η Trump θα εγκαταλείψει τη Σιγκαπούρη την Τρίτη το βράδυ ενώ είχε προγραμματιστεί να φύγει την Τετάρτη 13 Ιουνίου.
Ο Kim αναμένεται να φύγει την Τρίτη το απόγευμα από την Σιγκαπούρη.
Ο Kim με εκπαίδευση στην Ελβετία, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 34 ετών, δεν έχει αφήσει την απομονωμένη χώρα του από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2011, εκτός από την επίσκεψη στην Κίνα και την κορεατική πλευρά της συνοριακής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, η οποία χωρίζει την Βόρεια και Νότιο Κορέα.
Ο Kim περπατούσε κατά μήκος ενός περιπάτου κοντά στο Merlion, ένα γιγάντιο άγαλμα και ένα σιντριβάνι, ενός μυθικού πλάσματος, μισού λιονταριού και μισού ψαριού - της ανεπίσημης μασκότ της Σιγκαπούρης.
Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του Kim, κυματίζοντας και χαμογελώντας στους θεατές, προσθέτει την πιο ευχάριστη εικόνα του νέου ηγέτη που προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής του τον Απρίλιο με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Moon Jae-in.
Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Kim ήταν διεθνής παρίας καθώς κατηγορήθηκε ότι διέταξε τη δολοφονία του θείου του και δεκάδων αξιωματούχων ύποπτων για αποστασία.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το Trump θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τον Kim την Τρίτη στο μικρό νησί Sentosa.
Πολλοί ειδικοί με την Βόρεια Κορέα, μία από τις πιο απρόβλεπτες χώρες στον κόσμο, παραμένουν σκεπτικιστές.
Ο Kim θα εγκαταλείψει εντελώς τα πυρηνικά όπλα.
Πιστεύουν ότι η δέσμευση της Kim έχει ως στόχο να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν τις σκληρές κυρώσεις που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην χώρα.
O πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης με τον Kim Jong Un της Βόρειας Κορέας
Προβολή εικόνας στο Twitter


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...